Фахова практика «Техніка шкільного хімічного експеременту»

Опубліковано: 14.10.2014, 13:35

Нещодавно завершилась фахова практика «Техніка шкільного хімічного експерименту» для студентів 4 курсу напряму підготовки «Хімія» під керівництвом доцента Горбатюк Наталії. Базою практики були навчальні лабораторії кафедри хімії, екології та методики їх навчання.

Мета практики – закріпити, вдосконалити та розширити знання, отримані студентами під час вивчення теоретичних курсів, проходження лабораторних практикумів шляхом самостійного виконання лабораторних робіт,демонстраційних дослідів, хімічних експериментів, розв’язування задач.

Під час проходження практики студенти навчилися сучасним методикам проведення хімічних досліджень, основним прийомом та підходам до підготовки і проведення хімічних досліджень. Крім того студенти навчилися пояснювати і узагальнювати хімічні явища, що спостерігаються за участю неорганічних та органічних речовин в лабораторії; обчислювати масову частку та масу розчиненої речовини у розчині, виготовляти розчини з певною масовою часткою розчиненої речовини, використовувати отримані знання, вміння та навички в побуті, для збереження довкілля. Набуті навички під час хімічних експериментів проведених в хімічних лабораторіях за час проходження практики, а також вміння ставити завдання, виконувати експериментальні дослідження та аналізувати отриманні результати є невід’ємною складовою формування спеціаліста-хіміка та зокрема  вчителя хімії. Хімічний експеримент у процесі навчання хімії можна розглядати як творчу діяльність майбутнього вчителя хімії, спрямовану на «озброєння» учнів системою знань, умінь і навичок.


Наверх