Акція «посади ліс» – 1 етап еколого-природоохоронних заходів факультету

Опубліковано: 05.10.2014, 11:29

3 жовтня на виконання доручення голови Чекркаської обласної державної адміністрації у рамках Всеукраїнських екологічних заходів з ініціативи науковців лабораторії «Екологія і освіта» (професора Світлани Совгіри, доцента Ганни Гончаренко) проведено еколого-природоохоронну акцію «Посади ліс». До заходу були залучені: викладачі природничо-географічного факультету, аспіранти, студенти 2 та 3 курсу. Примітною є участь у акції представника профкому Лариси Дерещук. З боку працівників лісового господарства  у заході брали участь лісничий Собківського лісництва Петро Шевчук.

Акція була спрямована на роз’яснення для широкої громади важливості й особливостей створення лісових насаджень, значення для суспільства професії лісівника, виховання у молоді шанобливого ставлення до природи. Завдання акції: розвиток екологічної свідомості особистості, оволодіння сучасними технологіями вирощування лісових культур, посадкового матеріалу, закладання нового лісу.

Акція проходила у Собківському лісництві, ДП Уманське лісове господарство, в кварталі 61 виділ №5, на площі 3,5 га. Під час проведення природоохоронного заходу було посаджено 8,5 тисяч саджанців дуба, які вирощувалися в лісорозсаднику Собківського лісництва. Технологічні аспекти посадки саджанців забезпечувалися помічником лісничого Олександром Дошкою.

Отримані учасниками акції кошти перераховані для потреб учасників АТО.


Наверх