На факультеті “Хелловін”!

Опубліковано: 04.11.2013, 16:41

31 жовтня 2013 року на природничо-географічному факультеті відбулося свято Хелловін. День усіх святих – дуже стародавнє ірландське свято. На відміну від чисельних язичницьких свят, Хелловін сьогодні не запилюється на околицях цивілізації. Навпаки, користується неабиякою популярністю серед молоді. Українці просто в захваті від свят, які прийшли до нас з інших країн. Найбільше це свято підтримують студенти. Ми вирішили також пізнати традиції закордонних сусідів і влаштували костюмований бал. Це єдиний день у році, коли можна в ігровій формі поборотися зі своїми страхами.

«Чарівні» ведучі

У черзі за гарбузом Джека 

Студенти старанно готувалися до Хелловіну: малювали моторошні плакати з відповідною символікою: гарбузом, відьмами, зображеннями Jack’а Skellington’а. Увесь поверх в університеті був прикашений картинами, малюнками та фотографіями із зображенням героїв свята. Деякі студенти вбиралися у костюми і робили собі Хелловінський мейк-ап, а потім вирушали на «пошуки жертв» по інших факультетах. Заходили в аудиторії зі словами: «Trick or Мoney!» («Цукерки або гроші!»). Переодягнувшись у костюми потвор, упирів, відьом та іншої нечисті, студенти влаштували бал-маскарад, виставку-конкурс робіт на тему свята Хеловін. Тут були і страшні гарбузи «Ліхтарі Джека», і чаша з цілющим еліксиром, і міні-привиди.

Хелловінський мейк-ап «не обійшов стороною» навіть керівництво факультету

Було класно!

Автори робіт-переможців отримали цінні подарунки від організаторів свята, а автори найкращих костюмів – титули короля і королеви балу. На нашому факультеті ми підтримуємо це свято, оскільки вивчаємо мову цих країн, її традиції. Це одна із можливостей стати ближчим до європейських країн, зрозуміти менталітет і образ життя її громадян і просто ще один привід зібратися великою дружньою компанією та весело провести час.

А ми такі))) … зовсім нестрашні

 


Наверх