Участь науковців УДПУ у Національному екологічному форумі

Опубліковано: 28.10.2013, 19:45

24-25 жовтня у м.Луганськ на базі Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля відбувся екологічний форум «Поводження з відходами в Україні: законодавство, економіка, технології» з проблем утилізації та переробки відходів, у якому взяла участь делегація науковців університету у складі професора Совгіри С.В., еколога Подзерея Р.В., аспіранта Люленко С.О.

Учасників форуму вітали Міністр екології та природних ресурсів України Олег Проскуряков, Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Темник, старший програмний менеджер Програми розвитку ООН в Україні Сергій Волков, голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко, представники центральних і регіональних заінтересованих органів.

Виступ Міністра екології
та природних ресурсів України Олега Проскурякова

У рамках пленарного засідання підписано Меморандум про співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів України, Луганською облдержадміністрацією, Луганською обласною радою і великими прмисловими підприємствами регіону у сфері охорони навколишнього середовища.


Підписання меморандуму про співпрацю

Учасники форуму оглянули фундамент новоствореного смітника та відвідали рекультивований Луганський полігон твердих побутових відходів.

Міністр екології та природних ресурсів України
Олег Проскуряков під час відкриття нової чаші Луганського полігону ТПВ

Крім зазначених заходів відбулися презентації: громадської екологічної кампанії «Батарейкам – утилізація!»; Національного проекту «Чисте місто»; законопроектів «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України (щодо спрямування збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення побутових відходів)», «Про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо введення збору з виробників та імпортерів упаковки та товарів в упаковці на перероблення побутових відходів)».

Голова Всеукраїнської екологічної ліги
Тетяна Тимочко під час відвідання рекультивованого полігону ТПВ

Під час секційних виступів була представлена доповідь професора Совгіри С.В. та внесені пропозиції до резолюції форуму. У доповіді було висвітлено питання поводження з твердими побутовими відходами у м. Умані та презентовано досвід проведення природоохоронної діяльності в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини.

Виступ професора Совгіри С.В.


Наверх