Наукові здобутки на Європейському конгресі мікробіологів

Опубліковано: 10.08.2013, 13:15

Делегація науковців України, до якої увійшли заступник директора з наукової роботи Інституту фізіології рослин і генетики НАН України д.б.н., професор Коць Сергій Ярославович та декан природничо-географічного факультету УДПУ к.б.н., доцент Якимчук Руслан Андрійович, взяла участь у роботі Конгресу мікробіологів Європи, який проходив у м. Лейпциг (Німеччина) 21-25 липня 2013 р. Спільні результати досліджень наукової та освітньої установ, що виконувалися зокрема й на базі агробіостанції університету, були представлені в Конгресцентрі міста у вигляді стендової доповіді «Метаболітний профіль коренів рослин сої за умов недостатнього водозабезпечення при інокуляції штамами B. japonicum різної ефективності».


Презентація стендових доповідей на Конгресі мікробіологів Європи

У роботі конгресу взяли участь представники близько 60 країн світу. Особливу увагу приділено обговоренню методів подолання інфекційних захворювань людини, виявленню та ідентифікації різноманітних збудників захворювань рослин і тварин, особливостям рослинно-мікробних взаємодій.

Сертифікат учасника Конгресу мікробіологів Європи

Водночас було здійснено візит до Університету Західної Угорщини (м. Мошонмадьяровар) та обговорено з професором Шандором Макайєм план подальшої роботи в рамках трьохсторонньої угоди про наукову співпрацю.


Зустріч української делегації з професором Шандором Макайєм


Наверх