Онлайн реєстрація

Природничо-географічний факультет
Уманського державного педагогічного університету імені Павла Тичини
пропонує Вам заповнити анкету вступника.

Надіславши анкету абітурієнта, Вас постійно повідомлятимуть про особливості вступної кампанії та терміни проведення профорієнтаційних заходів в університеті.

Бажаю навчатись за такими спеціальностями:

  • Географія. Біологія. (краєзнавчо-туристична робота)
  • Географія. (землевпорядкування та кадастр)
  • Біологія. (практична психологія)
  • Біологія. Хімія.
  • Хімія. (інформатика)
  • Хімія. Біологія.
  • Біологія. Хімія.
  • Біологія. Практична психологія.
  • Географія. Біологія. (краєзнавчо-туристична робота)
  • Хімія. (інформатика)
  • Біологія.
  • Географія.
  • Хімія.
  • Біологія. (хімія)
  • Географія. (краєзнавчо-туристична робота)
  • Хімія.

Форма навчання:

Про себе повідомляю:

Прізвище, ім'я, по-батькові:
Дата народження:
Назва навчального закладу:
Рік закінчення:
Адреса постійного проживання:
Область, район:
Населений пункт:
Вулиця, будинок:
Моб. телефон:
Електронна адреса:


«Ознайомлення студентів із технологією переробки зерна олійних культур на пп «інтерес-центр»»
Опубліковано: ,

В рамках навчальної практики з хімії (керівник: викл. Задорожна О.М.), що проходила з 12 по 18 червня 2017 року студенти 1-2 курсу здійснили екскурсію на приватне підприємство «ІНТЕРЕС-ЦЕНТР», яке спеціалізується на переробці зерна олійних культур, виробництві олії та продажу високоякісних кормів фірми «Dossche».
2
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
3
Директор Анатолій Яценко привітно зустрів студентів-хіміків та провів цікаву екскурсію цехами підприємства. Студенти мали можливість ознайомитись із технологією виробництва соняшникової олії.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
6
7
8
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Якість соняшникової олії, розповідає Анатолій Анатолійович, залежить від якості насіння соняшнику, що надходять на переробку, термінів і умов його зберігання перед віджиманням. Основними якісними характеристиками для соняшникового насіння є олійність, вологість, термін дозрівання. Олійність залежить від сорту соняшнику та кліматичних умов зростання. Перед переробкою проводиться додаткове очищення, сушіння, руйнування шкірки насіння і відділення її від ядра.
11 (2)
10
Потім насіння подрібнюють, отримують м’ятку або мезгу.
9
Як правило, перед віджиманням м’ятку прогрівають при 100-110°С в жаровнях, одночасно перемішуючи і зволожуючи. Оброблену м’ятку відтискають на пресах, отримують олію.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
12 (3)
Повнота віджиму залежить від тиску, вязкості і щільності, товщини шару, тривалості віджимання та інших факторів. Відходи піся віджиму олії називаються «макух», їх використовують як висококалорійну добавку до корму великої рогатої худоби.
11
11 (3)
Рослинну олію насіння соняшника одержують 2-ма способами – віджиманням та екстрагуванням. Віджимання – більш екологічний спосіб, однак вихід олії, звичайно, значно менше і не перевищує 30%.
12 (2)
Студенти природничо-географічного факультету висловлюють вдячність дирекції підприємству за змістовну і цікаву екскурсію.
100_1872
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
???????????????????????????????

Наверх