Оздоровлення студентів природничо-географічного факультету УДПУ імені Павла Тичини під час фахової практики в мальовничих українських Карпатах

Опубліковано: 23.08.2017, 13:01

У червні місяці 2017 року студенти 12 групи природничо-географічного факультету спеціальності 014.07 середня освіта «Географія» проходили комплексну фахову практику із природничих дисциплін («Геологія з основами геохімії» та «Картографія з основами топографії») у Карпатському регіоні нашої країни (с. Колочава Міжгірський р-н. Закарпатська обл.). Керівники практики від кафедри географії та методики її навчання (УДПУ) – професор Сергій Половка і викладач Олена Половка.

Подібна практика відіграла важливу роль у системі підготовки майбутніх фахівців, оскільки надала можливість уманським студентам розширити їх уяву про різноманіття складових літосфери, гідросфери, атмосфери та біосфери і на конкретних прикладах відстежити механізми функціонування різних геолого-географічних процесів та екологічних систем, не притаманних Центральному регіону України.

Окрім виконання навчальної програми, результатом комплексної фахової практики студентів УДПУ імені Павла Тичини стало їх оздоровлення в Українських Карпатах на території Національного природного парку «Синевир» (студенти отримали фінансову підтримку профкому університету – голова, доцент Валентин Хитрук).

Під час перебування в одному з рекреаційних куточків нашої держави – Українських Карпатах студенти насолоджуються «шумом» лісу, «гуркотом гірських рік і струмків», співом птахів, дихають чистим повітрям, вживають природну мінеральну та джерельну воду і милуються гірськими краєвидами.фото7 фото1 фото2 фото3 фото4 фото5 фото6Юнаки та дівчата поринають у інше історико-культурне середовище, збагачують свої знання про різні куточки України. Вони відвідали «Реабілітаційний центр для ведмедів», низку видатних місць і музеїв, а саме: музеї «Старе Село», чеського письменника «Івана Ольбрахта», могилу одного з останніх опришків Карпат Миколи Шугая та музейний комплекс «Лінія Арпада» і т. п., де ознайомилися з життям та побутом місцевих жителів у різні часи. фото10 O фото9


Наверх