Районний семінар учителів географії

Опубліковано: 16.03.2017, 8:05

Нещодавно для вчителів географії шкіл Маньківського району Черкаської області з ініціативи та зусиллями викладачів кафедри географії та методики її навчання організовано і проведено районний семінар «Реалізація практичної складової з географії в умовах нового державного стандарту».
фото 1
З вітальним словом до учасників семінару звернулась А. Лавриненко, методист районного методичного кабінету при Маньківському відділі освіти

Викладачі ознайомили учителів з основними проблемами сучасної географічної освіти в Україні і запропонували своє бачення розвитку шкільної географії в умовах нового Державного стандарту. Зокрема, доцент І. Кравцова проаналізувала проблемні питання з фізичної географії України у програмі ЗНО з географії 2017 р.

фото 2Виступ доцента І. Кравцової
«Фізична географія України у програмі ЗНО з географії 2017 р.»

Доцент О. Лаврик ознайомив учасників семінару з можливостями використання геоінформаційних систем для виконання практичних робіт з географії.

фото 4
фото 3Презентація проекту Google Планета Земля

Велику зацікавленість викликала доповідь доцента О. Ситника щодо ролі навчальних практик з географічних дисциплін як чинника фахової підготовки учителів. Як результат плідної праці викладачів та студентів природничо-географічного факультету, під час доповіді представлено монографію «Кліматичні умови та агрокліматичні ресурси Черкаської області»
фото 5

Виступ доцента О. Ситника «Роль навчальних практик з географічних дисциплін як чинник фахової підготовки вчителів»

фото 6Презентація монографії О. Ситника, Т. Трохименка «Кліматичні умови та агрокліматичні ресурси Черкаської області»

Крім того, під час семінару розглядались питання підготовки освітніх закладів до участі у Програмі міжнародного оцінювання учнів PISA-2018, досвідом роботи поділились вчителі географії Буцької та Потаської загальноосвітніх шкіл.
Невимушене спілкування та конструктивне обговорення доповідей учасників стало запорукою активного науково-методичного діалогу між учителями шкіл Маньківського району і викладачами кафедри географії та методики її навчання УДПУ імені Павла Тичини.
б. нСподіваємося на подальшу плідну співпрацю з учителями загальноосвітніх шкіл у сфері вивчення географії!!!


Наверх