Участь у виховному заході «Герої не вмирають!»

Опубліковано: 20.02.2017, 13:58

Не плачте, мамо, я іще живий,
Хоча й лежу із кулею у грудях…
А наді мною, юним, молодим
Схилилися в скорботі люди…
Я не помру, ніколи не помру,
Мені в віках залишене безсмертя,
Хоча і вас тепер не обійму
Та я живу у всенароднім серці…

20 лютого студентство природничо-географічного факультету спільно із співробітниками ДІАЗ «Стара Умань» взяли участь у виховному заході «Герої на вмирають» (присвяченому пам’яті Героїв Майдану).

V V
Мета заходу – у день пам’яті «Героїв Небесної Сотні» згадати події, що сколихнули світ, змінили хід історії, усіх патріотів, які поклали життя за наше майбутнє.

V
Захід був наповнений національно-патріотичною атмосферою. Після віршованих вступних слів залу оповила тиша. Тиша, в якій відчувалися біль, смуток і скорбота. Тиша, що стала символічною хвилиною мовчання за подвиг Героїв Небесної Сотні.

V
Нехай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас і дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення держави! Нехай кожен з нас запалить свічу пам’яті, яка буде даниною поваги тим, хто навічно пішов від нас, але залишився у наших серцях!

V
Їх назвали Небесною сотнею – українців, які загинули в Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути Українцем і за свою Батьківщину. Героїчна сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-Охоронцями на небі.

V


Наверх