Участь ініціативної групи екологічної лабораторії у конкурсі «Формування бережливого ставлення до навколишнього природного середовища та екосвідомості»

Опубліковано: 27.01.2017, 9:55

23 січня 2017 року на базі Черкаської обласної адміністрації відбувся захист конкурсних проектів громадських активістів.
У конкурсі представлено проект «Упорядкування та оптимізація екологічного стану малої річки Чіканки», яка протікає поблизу агробіостанції університету. Захищали проект старший викладач кафедри хімії, екології та методики їх навчання Душечкіна Наталія, Берчак Вікторія, викладач Подзерей Роман (керівник проекту професор Совгіра Світлана). Участь у проекті стала можливою завдячуючи підтримці декана факультету Миколайка Валерія.





На теперішній час річка Чіканка обміліла, джерела замулилися і заросли чагарниковою рослинністю, що призвело до скорочення довжини річки на 300 метрів. Тому виявлення причин деградації та погіршення екологічного стану річки є актуальним. А проведення природоохоронних заходів у долині річки є продиктованим не лише сьогоденням, але й майбутнім.
Зібрані матеріали дають можливість оптимізувати стан річки та зберегти унікальний куточок природи Уманщини − долину річки Чіканки та джерела, що її наповнюють.


Наверх