Навчально-польова практика

Опубліковано: 13.05.2013, 13:59

28-30 квітня студенти ІІ курсу природничо-географічного факультету проходили навчально-польову практику з географії ґрунтів і ґрунтознавства під керівництвом доцента кафедри загального землезнавства та геології В.П. Миколайка. Традиційно базою цієї практики було обрано околиці села Степашки Вінницької області. Метою практики передбачала вивчити методи практичного і камерального дослідження різних типів ґрунтів та їх поширення; навчитися проводити польові дослідження ґрунтознавчого характеру; сформувати практичні навички з вивчення чинників ґрунтоутворення.

«На старт!» Перед від’їздом на навчально-польову практику

Степашки гостинно приймають наших студентів

Упродовж трьох днів студенти факультету вивчали літологічний склад ґрунтів та їх поширення в межах лісостепової зони України, морфологічну будову надзаплавних терас долини Південного Бугу, рослинний і тваринний покрив педосфери. Зразки ґрунтів, які були відібрані у ході створення профілю, будуть проаналізовані на базі університетської лабораторії з оптимізації родючості ґрунтів.


Польові роботи з дослідження ґрунтів

Під час проходження практики студенти мали змогу не лише закріпити теоретичні знання з географії ґрунтів і ґрунтознавства, а й оздоровитись, подихати чистим повітрям та скуштувати смачних страв, приготованих у польових умовах.

А тепер можна й відпочити!!!


Наверх